Počuli ste už o poistení osobných vecí
01. 12. 2023

Počuli ste už o poistení osobných vecí

Poistenie osobných vecí nie je úplná novinka, no častokrát by vám ani nenapadlo, že takáto vec skutočne existuje a môže vám celkom uľahčiť život. Za pár eur mesačne totiž môžete vyriešiť nepríjemné situácie, kedy o osobné veci prídete či už svojou vinou alebo vinou inej osoby. Mnohé banky tento produkt majú vo svojom portfóliu, no klienti o ňom často nevedia.

Strata okuliarov, krádež peňaženky, platobnej karty či mobilného telefónu, patria medzi veľmi nepríjemné situácie. Obzvlášť potom, keď musíte znovu vybavovať doklady, navštíviť banku, kupovať nový telefón a sú to pre vás neočakávané výdavky. Tieto situácie vám však môže trochu uľahčiť poistenie osobných vecí, ktoré môžete mať už od približne 4 eur mesačne, závisí v ktorej banke a za akých podmienok si toto poistenie zvolíte. Výška poistného krytia je taktiež individuálna v závislosti od konkrétneho produktu.

Poistenie sa vzťahuje na osobné veci, ako je napríklad taška, kabelka, kľúče, doklady, okuliare, parfém, zdravotnícke pomôcky, peňaženka, mobilný telefón, debetná platobná karta, športové potreby a ďalšie. V prípade straty či krádeže osobných vecí tak vďaka poisteniu môžete mať priebeh riešenia tejto nepríjemnej situácie o čosi jednoduchší.

Zaujímavosťou je, že toto poistenie sa vzťahuje v niektorých prípadoch napríklad aj na nákupy na internete. Chráni pred zneužitím údajov z platobnej karty, online bankingu alebo mobilného bankingu ale i pri neoprávnených elektronických platbách v dôsledku phishingu. Mnohé banky ponúkajú aj IT asistenciu v rámci poistenia.

Pokiaľ máte záujem o tento produkt, respektíve vedeli by ste si predstaviť jeho využitie, informujte sa u svojho finančného poradcu ohľadom podmienok v jednotlivých bankách, prípadne poisťovniach.

Marta Filová
Autor: Marta Filová

Som hypotekárnou špecialistkou a svojou prácou veľmi rada dennodenne pomáham svojim klientom znižovať splátky na existujúcich úveroch, spájať ich do jedného výhodnejšieho, alebo získavať pre klientov, ktorí, chcú, môžu a potrebujú úvery na čokoľvek, ale hlavne na financovanie bývania za najlepších možných finančných podmienok z ktorejkoľvek pre nich vhodnej banky.

Mojim zámerom pri každom klientovi je, pozrieť sa na to, čo z finančných produktov platí, čo sa týka rôznych poistení, keď za to platiť musí, aby platil čo najmenej a keď za niečo platiť nemusí, aby neplatil vôbec.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Ako na hypotéku a prečo?

spracovaním osobných údajov